Klimbos Veluwe (Apeldoorn)

Strand Nulde

Strand Nulde is de perfecte dagje uit met je familie of met je klas. Je kan daar van alles doen bijvoorbeeld: barbecueen,

Fietsen, Outdooractiviteiten, Spelen en speeltoestellen, surfen, wandelen, watersport en zwemmen en lekker van de zon genieten. Ze hebben speciaal voor kinderen verschillende activiteiten. Als de kinderen willen spelen gaan ze naar het speeltuintje, en de ouders lekker van het zonnetje genieten op het strand. Het is ook nog eens gratis! Als je meer informatie wil hebben ga dan naar deze website.
 

Hoe kom je er?

Vanaf Baron G.A Tindalplein neem je tram 26 naar Tramhalte CS Tram Oostzijde, Amsterdam dan loop je naar Intercity Station Amsterdam Centraal naar Station Amersfoort neem je de Sprinter naar Station Nijkerk dan naar Bus 103 Bushalte dan ga je lopend naar Camping Strand Nulde, Putten.

Wat is er te doen voor kinderen?

De kinderen kunnen klimmen. Ze hebben 10 verschillenden klimroutes van ongeveer 90 verschillende soorten. Ze zijn van 2 meter niet minder en de hoogste is 18 meter maar niet meer. Je wordt er misschien heel even stil van...... Heel eventjes maar, want je weet: klimmen in zo'n bos wordt het wel lachen. Klimbos Veluwe heeft een zekersysteem. Dus het is heel goed beveiligd! Voor 1 mensen/ kinderen kost het 12,50. Je moet minimaal 7 jaar zijn als je wilt klimmen.

250 euro

Hoe kom je er?

Vanaf Baron Tindalplein neem je tram 26. Dan stap je Tramhalte CS Tram Oostzijde, Amsterdam naar Station Centraal Station. Van uit Amsterdam Centraal Station neem je de trein Intercity Station Apeldoorn. Dan naar Riagg Oost Veluwe.                                                                                                      

Paleis het Loo

Paleis het Loo het is nu op dit moment een Paleis. Paleis het Loo was vroeger Nederlandse Koninklijk Huis. Het Paleis het Loo ligt in de buurt van Apeldoorn, en is van Rijksgebouwendienst. Ook hoort het paleis tot de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten.

                     

  Stadhouder Willem III

Stadhouder Willem III kocht in 1684 Kasteel Het oude Loo met het gebied daarom heen. Omdat het gebied dichtbij de heuvels lag was er veel water te vinden. In 1689 werd de stadstimmerman van Leiden Jacobs Roman hij is architect van Stadhouder Willem III. Hij ontwierp een vierkant gebouw in classicistische stijl. Dit werd het hoofdgebouw genoemd. Aan beide kanten van het hoofdgebouw werd een vleugel ontworpen. Van halfronde Loopbruggen werd alles met elkaar verbonden. Nadat Willem III koning van Engeland geworden was liet hij vier pavililjoens bouwen. De pavililjoens bevatten de eetkamer, paleiskapel en een galerij. Het interieur werd ontworpen door Daniël Elauber en Gerard de Lairessewerktenaan de plafondschilderijen. 

Restauratie

Veel stadhouders en koningen verbleven 's zomers op het Paleis. Voor het laatst werd het paleis bewoond door prinses Margriet. Van 1977 tot aan 1984 werd het Paleis en de tuin het restaureert. Het doel wasa om het weer in de sveer van de 17de eeuw terug te brengen. Hiervan werden een aantal uitberijdingen uit de 19de en 20ste eeuw verwijdert. Zo werden de bad en kleedkamers verwijdert, de eetzaal, het witte pleisterwerk, de verdieping op het hoofdgebouw. De muur en plafondschilderijen werden opengelegd en konden ze gerestaureert worden. Ook werden de slaapkamers van  Willem III en zijn vrouw Mary II weer op dezelfde plek neergezet. De overige kamers werden ingedeeld naar de inrichting van vroegerbewoners.  Alles aan de oostelijke kant is weggewijd aan de stadhouders en hun familie en alles aan de rechter kant aan de Koninklijke familie. Tussen 1980 en 1984 werd de tuin gemaakt. Hierbij werd goed gekeken naar alle oude ontwerpen.

Schade

In 2009 liep het paleis veel waterschade. De kelders liepen onder en de vijvers stroomden over, waardoor een aantal van de vissen het niet overleefden. Ook was het beveiliggingssysteem gelijk kapot gegaan. Volgens  een woordvoerder liep de schade ergens in de tienduizend euro's.

Paleis

Het interieur van het paleis komt grootdeels van Daniël Marot. Een paar kleine dingen komen uit de 19de eeuw en 20 eeuw.1984 is het paleis een museum. In het paleis zijn tentoonstellingen te zienover het paleis over de vorige bewoners. In de stallenvan het paleis zijn Koninklijke rijtuigen te zien. De stallen en koetshuizen zijn bij de ingang.

Tuin

De tuin is in de soort stijl gebouwd van Hollands klassieke stijl. Hier en daar zijn stukken tuin de franse tijd. Bijv. de weggetjes met buxushaagjes. Net als het Paleispark het Loo, Huis het Loo, Koninklijke Houtvesterij Het Loo en het paleis is de tuin ook onderdeel van kroondomein Het Loo. Het paleispark is een park dat openbaar is en is voor iedereen. Het zijn eigenlijk de overgebleven stukken land van Kroon

Dikste boom van Nederland

De dikste boom van Nederland ligt in Gelderland. Hij heet De Kabouterboom.